2011. június 15., szerda

A cseresznye

Köszönhetően a sok cseresznyének, ami mostanában folyamatosan kísértésben tart, egy kicsit utánanéztem, hogy miből is eszem már-már ipari mennyiséget az utóbbi napokban.

Címszavakban a következők jellemzik: a gyümölcs 80%-a víz; rostban gazdag; szénhidráttartalma viszonylag magas; tele van vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal; erősíti az immunrendszert; vesetisztító és vértisztító hatású, ezáltal a bőrmegújítást is elősegíti; rugalmassá teszi az érfalat; magas az antioxidáns tartalma; cukortartalma érettségi állapotától függ. Szerencsére jól bírja a mélyhűtést, vitaminjai megmaradnak - már így is sokat elraktam, de akkor még belehúzok! Nagy mennyiségben történő fogyasztása után ne igyunk vizet, mert a héján található gombákat csak a tömény gyomorsav képes elpusztítani, így ha ezt felhígítjuk, fájni fog a gyomrunk. (Aha, szóval ezért)

Magas cukor és szénhidráttartalom ide vagy oda, az azért biztató, hogy Béres Alexandra Súlykontroll programjának legszigorúbb szakaszában is fogyasztható; valamint az Update szerint is 1-es kódú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése